Random Theme fórum - Aneb. Kecejte o všem možným ;) |
Vítejte na diskuzním fóru - Random Theme! - Doufám, že se vám tu bude líbit a dobře si s náma pokecáte |
|
| Batman: Begins & The Dark Knight | |
| | Autor | Zpráva |
---|
Red Admin
Počet příspěvků : 102 Registrován : 07. 03. 10 Věk : 32 Bydliště : Olomouc
| Předmět: Batman: Begins & The Dark Knight Sun Mar 07, 2010 9:27 pm | |
| Batman Nejlepší komixový hrdina všech dob .. Pod réžii Chrise Nolana vznikly dva úžasné filmy právě s Batmanem v hlavní roli. Batman: Begins vypráví příběh Bruce Wayna, který ve svých dětských letech získal fóbii z netopýrů a krátce po tom ztratil oba rodiče. Po několika letech je pevně odhodlaný pomstít svoje rodiče, a zabít jejich vraha, který má být propuštěný, to se mu však nepovede, protože ho předběhne někdo jiný. Bruce, který je znechucený zákony, policisty a soudnictvím v Gothamu, odjíždí pryč - někam hodně daleko k žlutejm bratrům .. Tam je zavřen ve vězení a poznává týpka jménem Ra's Al Ghul.. Ten ho později vycvičí jako ninju.. Bruce se má stát členem ligy stínů, která dostává úkol zničit Gotham City, kvůli tomu, jak je město prohnilé a plné zločinu.. To se Brucovi nelíbí a tak zradí Ligu Stínů a zdrhne.. Vrací se do Gothamu, kde převezme rodinou firmu a seznámí se s Luciusem Foxem, který pracuje ve výzkumném oddělení. Bruce se rozhodne bojovat proti zločinu a bezpráví, postaví se své fóbii k netopýrům a stane se z něj Batman. Film se mi dost líbil Pro ty, co to neviděli - Doporučuju.. The Dark Knight - Joker! JOKER!! JOKER!!! Heath Leadger (R.I.P) v jeho životní roli hlavního nepřítele Batmana.. Ten film je naprosto dokonalej .. Vystupují v něm moje oblíbené postavy od DC ( Batman, Joker, Two Face a mihne se i Scarecrow) .. Kdo neviděl, dělá chybu - napravit, podívat. | |
| | | Horox
Počet příspěvků : 21 Registrován : 07. 03. 10
| Předmět: Re: Batman: Begins & The Dark Knight Sun Mar 07, 2010 11:00 pm | |
| Áno, aj podľa mňa je Batman ten najlepší, navyše z najlepšej komixovej spoločnosti, DC Comics.
Nolanovi sa podarilo túto ,,franchise'' oživiť, po tom ako ju doslova zavraždil Joel Schumacher, svojim titulom Batman & Robin. Ten je podľa mnohých najhorší film histórie, a aj podľa vačšiny verejnosti.
Nolan tentoraz nestavil na surrealistické spracovanie, ako Tim Burton, ale skôr na to psychologické. A je v tom naozaj majster, nepokoriteľný.
Batman: Begins - nie až tak geniálny ako jeho pokračovanie, a však veľmi dobrý. Scarecrow spravený netradične, ale mne sa náhodou veľmi páčil - ťažko povedať či mám rád klasického, alebo tohoto. Obsadenie, ako Christian Bale, Liam Neeson, Katie Holmes, Michael Caine, Gary Oldman a v neposlednej rade aj božský Morgan Freeman, dodáva filmu ten správny ráz.
Potom však prišiel The Dark Knight - filmový klenot, ktorý sa stane určite kultom, čo sa aj stal už. Len vek mu chýba. Nolan nahodil svojich najlepších žolíkov - dokonale zahraný Joker (Heath Ledger, ktorý kvôli úlohe aj zomrel, a však získal posmrtného Oscara - R.I.P.), temný Batman (Christian Bale) a Two Face. Celý film do seba zapadá, funguje dokonale. Myslím, že film nestačí pozrieť raz, aby ste si všimil všetky miniatúrne (ale dôležité) veci. Psychologická hra alá Joker sa Nolanovi vydarila, a uznanie si určite zaslúži.
Film je, ako píše Red, povinnosť, pre každého milovníka, nielen Batmana, ale aj celkovo filmov. | |
| | | Red Admin
| Předmět: Re: Batman: Begins & The Dark Knight Sun Mar 07, 2010 11:04 pm | |
| Jen doplním, že roli Harveyho Denta/Two Face si v The Dark Knight zahrál výborný Aaron Eckhart Gary Oldman v roli Komisaře Jima Gordona je taky vynikající .. Nechápu jak jsem mohl zapomenout zmínit, že v Begins je i můj oblíbenej záporák Scarecrow .. Toho si ve filmu zahrál Cillian Murphy.. Spracování Scarecrowa se mi líbilo dost.. Akorát nedostal tolik prostoru no.. Snad jindy.. | |
| | | Horox
| Předmět: Re: Batman: Begins & The Dark Knight Sun Mar 07, 2010 11:09 pm | |
| Komisár Gordon tam vyzerá klasicky - fúziky, okuliare, ... a to sa mi páči, lebo tak si ho predstavujem. V tých starých (Schumacherových, nie Burtonových) to bol nejaký tlsťoch, fakt hrôza.
Begins nebol až taký dobrý preto, lebo tam slabo vyzdvihol Scarecrowa. Málo tam o ňom bolo, a aj preto, lebo nebol čas, na začiatku bol Batmanov príbeh. Takže to moc nevyšlo, aj ked stále výborne spracované.
Navyše sa teším na pokračovanie The Dark Knight... ... chcel by som vidieť dalších záporákov, ktorý sa dajú psychologicky dokonale vyzdvihnúť.
Medzi nimi napríklad Harley Quinn (ktorá tuším bola aj v Begins, len ešte nie ako šialená). A hlavne Riddler. Dúfam že títo dvaja tam budú. Riddler sa dá dokonale spracovať s tými jeho hádankami. A Nolanovi verím. | |
| | | Red Admin
| Předmět: Re: Batman: Begins & The Dark Knight Sun Mar 07, 2010 11:14 pm | |
| Harley je spíš takovej doplňek k Jokerovi.. Takže si myslím, že v pokračování Dark Knight nebude.. Protože kdyby se snažili spracovat Jokera bez Heatha Ledgera, kterej je v jeho roli NENAHRADITELNEJ, spíš by to jen domrvili.. Ve třetím pokračování by se mohlo objevit klidně víc padouchů naráz, třeba Clayface, Bane, Killer Croc, Poison Ivy, Penguin atd atd.. .. Na výběr je toho dost .. Taky by se mohl konečně pořádně ukázat právě Johnnatan Crane a.k.a Scarecrow.. Určitě by mohli dát větší prostor Arkhamu, což je podle mě prostředí naprosto geniální.. | |
| | | Horox
| Předmět: Re: Batman: Begins & The Dark Knight Sun Mar 07, 2010 11:24 pm | |
| Samozrejme že je doplnok, a myslím že Jokera by tam nemali už dávať, dvakrát by to nebolo už ono, a navyše Heath Ledger nie je k dispozícii permanentne... ... ked sa nad tým zamyslím, Harley Quinn bola v Begins, a Knightovi ju nedal. Nerozumiem prečo. Asi sa chcel dokonale sústrediť iba na Jokera. Podľa mňa by maximálne mal dať dvoch, alebo jedného s viacerými ktorí majú menšie úlohy. Hlavne aby sa sústredil na jeden charakter. A ostatné charaktery tam nedá, lebo vačšina je ich fantastických. Nolan robí všetko maximálne realistické. Dokonca aj Scarecrow, mal tie halucinogénne toxíny. Arkham by som chcel vidieť, a napríklad mohla by sa v ňom odohrávať aj časť príbehu. Vidieť aj tých ostatných villainov, a tak... to by mohla byť sranda. | |
| | | Red Admin
| Předmět: Re: Batman: Begins & The Dark Knight Sun Mar 07, 2010 11:26 pm | |
| Jojo.. Taková filmová adaptace Arkham Asylum by byla skvělá..Ale bez Jokera by to prostě nebylo ono no.. Heathe, Heathe, tys neměl umírat .. | |
| | | Martas
Počet příspěvků : 82 Registrován : 08. 03. 10 Věk : 34
| Předmět: Re: Batman: Begins & The Dark Knight Mon Mar 08, 2010 12:46 am | |
| K tomuto len dve slová. Film Bohov. | |
| | | Red Admin
| Předmět: Re: Batman: Begins & The Dark Knight Mon Mar 08, 2010 12:47 am | |
| Zrovna tento týden jsem si oba filmy znovu skouknul .. | |
| | | Martas
Počet příspěvků : 82 Registrován : 08. 03. 10 Věk : 34
| Předmět: Re: Batman: Begins & The Dark Knight Mon Mar 08, 2010 12:48 am | |
| Jo ja včera Batman Begins na Prime a potom ešte von. | |
| | | FrozenDragon
Počet příspěvků : 12 Registrován : 07. 03. 10 Bydliště : Olomouc
| Předmět: Re: Batman: Begins & The Dark Knight Tue Mar 09, 2010 2:11 am | |
| Ačkoliv Batmana moc nemusím, tak filmy Begins a Dark Knight jsou úžasná díla. Begins se mi líbí hlavně kvůli těm akčním scénám, bitky atd. (miluju bojová umění) No a Dark Knight byl až nečekaně výživná psychologická porce zahraná těmi nejlepšími herci. Jestli bude pokračování na stejných vlnových výškách jako Dark Knight, tak se fakt děsně těším | |
| | | Sponsored content
| Předmět: Re: Batman: Begins & The Dark Knight | |
| |
| | | | Batman: Begins & The Dark Knight | |
|
| Povolení tohoto fóra: | Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
| |
| |
| |
|